Cisco представя първия HD видео бизнес таблет   Ревю на харддиск: Seagate FreeAgent GoFlex 1.5TB   7 Горещи технологични тенденции за 2011 г.   IDC представи своя Топ 10 на технологичните прогнози за 2011 г.

7 Горещи технологични тенденции за 2011 г.


През изминалата година тенденциите, които основно се наблюдаваха в IT сектора бяха основно две: постепенно увеличаване на ИТ разходите и бавен преход към намаляване на безработицата.

Според проучване на Gartner, корпоративните ИТ разходи в САЩ са нарастнали с едва 2,9 на сто през 2010 година. Според Forrester обаче, по-голямата част от ИТ директорите са съобщили, че бюджетите им не са се увеличили  от 2009 до 2010. Що се отнася до работните места, според Moody’s Analytics, работните позиции в IT сектора са се увеличили с 15 % през 2010г., което е нещо изключително позитивно, имайки в предвид съкращението на повече от 300 000 работни места по време на кризата. Голяма част от растежа е пряко свързан и със средствата, които са отпуснати за изграждане на широколентови мрежи, както и с това че повечето работни позиции са в здравния сектор, който най-вероятно ще продължи да се развива и през 2011 година.

В „TechServe Alliance” виждат нещата по различен начин. Според тях, ИТ заетоста е нарастнала само с 2.2% през 2009 година. TechServe заявиха, че се наблюдава възходящ ръст на ИТ работните места, въпреки че доклада им показва значителни загуби в области като обработката на данни.
Според икономистите от ”Conference Board” и “Brandeis University International Business School”, технологичния сектор увеличава работните места с много бавни темпове.

Трябва да отбележим обаче, че много икономисти смятат, че последното тримесичие на 2010г. и цялата 2011г. ще покажат подобрението на технологичния сектор, въпреки че този сектор изглежда е в начална фаза на голямо структурно преустройство.

Страници: 1 2 3 4 5 6 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg