Cisco представя първия HD видео бизнес таблет   Ревю на харддиск: Seagate FreeAgent GoFlex 1.5TB   7 Горещи технологични тенденции за 2011 г.   IDC представи своя Топ 10 на технологичните прогнози за 2011 г.

Ревю на харддиск: Seagate FreeAgent GoFlex 1.5TB

Дори тези, които винаги пазят файловете си на настолния си  компютър или лаптоп, някога са губили файл или два, ако не и целия твърд диск, което им е струвало загуба на важни данни, в някои случаи. За щастие, има много начини за предпазване загубата на важна информация.

Редовното архивиране на преносимия твърд диск или  споделянето в „облака“ са сред най-популярните в наши дни. Макар, че Ви препоръчваме прилагането и на двата метода като максимална надеждност, ако не следвате и двата метода, то трябва да правите  поне едно от тези неща редовно. Ако сте ИТ мениджър във фирма (от малки до големи предприятия) можете да инсветирате средства и в още един подход за съхраняване на информация – използването на преносими външни хард дискове. В крайна сметка, загубата на данни никога не е забавна, особено ако ти си този, отговорен за това.

В този преглед, ние ще разгледаме един особено впечатляващ преносим твърд диск като решение: Seagate FreeAgent GoFlex 1.5TB (с цена $ 230). Това устройство предоставя на потребителите допълнително място за съхранение на своята информация.

Представен през септември, този модел е наистина впечатляващ – първият 2,5-инчов ултрапортативен 1.5-терабайтов външен диск. Той е и водещ в линията на преносими устройства, като е един от малкото, които предлагат SuperSpeed USB 3.0 свързаност по отношение на множество различни функции.

С размери 8.75см x 11.75 x 2.25 см и 280 грама тегло, GoFlex не е най-малкият и лек външен диск сред събратята си, въпреки че със сигурност за настоящия момент е достатъчно малък . Също така не е и най-лъскаво изглеждащия модел. Toshiba  Canvio линията например, е с мерки 7.5 x 11.75 x 1,25 см и тегло 150 грама, по-тънки, по-леки, по-красиви и – най-малко по отношение на оформление – по-здрави. Seagate също предлагат по-тънък 1TB модел. Въпреки всичко, не само че GoFlex 1.5TB е царя по отношение на капацитета, но също така е и най-гъвкавият и модулен преносим диск на пазара днес.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg