AMD анонсира „Bulldozer“   Ревю: EncryptStick Digital Privacy Manager   Защо главните директори трябва да преминат от капиталови разходи към оперативни разходи   Три стратегии за управление на финансови данни

Три стратегии за управление на финансови данни

Три стратегии за управление на финансови данни

Винаги е било жизнено важно за предприятията работещи с финансова информация да взимат подходящи мерки за сигурност на данните, но това никога не е било толкова наложително колкото е в днешно време. Бързото разгръщане на иновативни технологии и широкоразпространените възможности за Интернет банкиране, мобилни приложения и други онлайн възможности за споделяне на данни са увеличили уязвимостите на хората, работещи с важна информация. От своя страна, проблемите със сигурността и опазването на лични данни са на върха на бележниците на всички законоопазващи органи. Компаниите за финансови услуги, като банките, трябва вече да са взели стриктни мерки, но много други видове бизнеси все още не са направили това.

Достатъчно трудно е за големите компании да смекчат рисковете, срещу които са изправени, да не говорим за малките и средно-малките компании с ограничени бюджети. Въпреки това, има прости стъпки за всички компании, независимо от размера и бюджета. Те трябва да идентифицират собствените си уязвимости и да предприемат действия за отстраняването на всички специфични слабости в административните, техническите и физическите защити на компаниите. Ето и трите стратегии, които могат да ви помогнат да управлявате финансови данни:

1. Разберете собствените рискове -  Безпрецедентната бързина и леснота, с която данните могат да бъдат местени от едно място на друго е благодат за бизнеса. Това позволява на компаниите да станат далеч по-ефективни. Въпреки това, има тъмна страна за тези нови възможности. Лицата със злонамерени действия стават все по-големи професионалисти в нелегалния си достъп до данни, често жизнено важни, като финансовата информация.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg