Последните дни на дискретната графика?   Технологични комикси

  Топ 10 причини IT директорите да си купят таблети   10 стъпки за успешнa oрганизационна промяна

Последните дни на дискретната графика?

Дискретният графичен процесор от дълго време е значителна сила на PC пазара, като е на второ място след CPU  от гледна точка на цялостното въздействие. От скромното му начало като основен 2D продукт на Matrox, S3 и ATI, до 3dfx Voodoo, и най-накрая до интегрираните ускорители 2D/3D, днес, дискретната графика е основен двигател в PC развитието.

Много ентусиасти хвърлиха дим в лицето на  2D видео картите, като се подиграха на слабата и неефективна графика , която трудно се справя със сложни задачи, като 3D игри и приложения. Това беше времето на 3D динозаврите, когато отдавна забравени графични процесори като 3dfx, S3, Rendition , PowerVR, Matrox, Nvidia и ATI управляваха графиката.

Но пазара се е променил драстично, тъй като тези щастливи дни в миналото, и повечето от компаниите, изброени по-горе, вече не съществуват. Настолните компютри са заменени от лаптопи, докато нетбуците, таблетите и смарт телефоните се издигат на върха. Чип графичните процесори ще застрашат статуквото и през следващите няколко години. Обикновената видео карта ще бъде излишна за повечето потребители.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg