Microsoft ще разработва Windows 8 за ARM   Hitachi GST вдига летвата за надеждността на 3,5-инчовите 7200 RPM дискове   Време за размисъл?   Облак + приложения = Нов смел подход?

Hitachi GST вдига летвата за надеждността на 3,5-инчовите 7200 RPM дискове

Hitachi 7K3000 Ultrastar са първите в света 7200 RPM устройства от корпоративен клас, разполагащи с 3TB твърд диск (HDD). Hitachi GST е първия от семейството на 7200 RPM, предлагащ скорости до 6 гигабита в секунда (6Gb / s), използвайки Serial Attached SCSI (SAS) и Serial ATA (SATA) интерфейси.

Ангажирани към разрастващия се пазар за ефективни и оптимизирани устройства с голям капацитет, Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) представиха на 25 януари новия си корпоративен клас – 3.5-инчов, 3TB 7K3000 Ultrastar харддиск  – първият в света 7200 RPM диск от семейството е оценен на 2,0 милиона часа MTBF  (времето за полезна работа преди отказ )  и се предлага с пет години гаранция. Новият Ultrastar 7K3000 диск представлява пето поколение на механичния дизайн на Hitachi, който е строго проектиран, тестван и с доказано качество и надеждност при използване от множество глобални сървъри и OEM производители за съхранение, както и от най-известните интернет  гиганти в света.

Голяма част от Ultrastar дисковете за данни, произведени през последните три години от Hitachi, показват надеждност и безпрецедентен AFR (годишен процент на повреда) – под 0,40%. Чрез увеличаване на спецификацията MTBF до 2.0 милиона часа и с AFR под 0,40%, Hitachi дава възможност на центровете за данни на мениджърите да очакват по-малко неуспехи, по-добри времена и понижаване на цената на притежанието.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg