Кой таблет да изберем – ViewPad, iPad или Galaxy Tab?   Debian 6.0: стабилност и сила за потребителя   Топ 10 въпроси, които всеки главен изпълнителен директор трябва да попита   Идва десетилетието на мобилните технологии

Идва десетилетието на мобилните технологии

За по-малко от пет години, една изключително опростена услуга като Twitter се превърна в най-употребяваната от много бизнес ръководители. Twitter е само една от поредицата социални иновации в мрежата през последните десет години.

Социалната мрежа е променила начина по който всеки един от нас пазарува, проучва и споделя.
Социалните мрежи не са единствената движеща сила на промяната в днешния пазар. Мобилността е глобална и появата на изчислителна мощ постепенно се насочва към начина по който бизнеса подхожда към света на информационните технологии. Технологията и предпочитанията на потребителите, свързани с технологията се развиват бързо и тези, които не успеят да овладеят това общуване с потребителите ще се насочат към гибел (както Blockbuster).

Трябва да се обърне внимание на три основни тенденции, които ще навлязат през 2011 г., както и да се даде тласък на технологичната стратегия на организациите за новото десетилетие.

Поучете се от опита на търговците на дребно / банкерите / мобилните оператори, те скоро ще са конкуренти – промишлените линии стават все по-размити. Има множество примери за тази тенденция. Във Великобритания Tesco откриха шест банкови клона и започнаха Tesco Mobile – мобилна виртуална мрежа, която работи по инфраструктурата на O2. Консорциум от телекомуникационните компании в Канада се обединиха, за да създадат Zoompass, мобилно предприятие за плащания. С Kindle, Amazon агресивно потвърдиха претенциите си като технологичен играч.

По принцип такива ходове се правят с оглед получаване на допълнителен контрол над клиентите. Tesco виждат възможност за постигане от край до край на контрол на клиентския профил и портфейл. Консорциумът Zoompass вижда възможност да поеме контрола върху бъдещето на плащанията.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg