Кой таблет да изберем – ViewPad, iPad или Galaxy Tab?   Debian 6.0: стабилност и сила за потребителя   Топ 10 въпроси, които всеки главен изпълнителен директор трябва да попита   Идва десетилетието на мобилните технологии

Топ 10 въпроси, които всеки главен изпълнителен директор трябва да попита

Според проучване сред множество изпълнителни директори, направено от Global State of Information Security Survey, 35 процента от анкетираните заявяват, че нямат обща стратегия за сигурността. В миналото компаниите бяха насочени към осигуряване на стени около своите мрежи, но сега насоката вече е друга. Целта е да се защитят ценните данни, където и да се намират те.

Сигурността трябва да бъде обсъждана в заседателната зала. Новите технологии като изчислителни облаци и социалните медии могат да бъдат от полза, но така се поставят нови предизвикателства за рисковете на информационната сигурност. По-добрата сигурност не трябва задължително да бъде скъпа. Автоматизирането на управлението на данните на потребителя и оптимизирането на съответствието могат да осигурят средства, с чиято помощ да се засили защитата на важните данни. За тази цел, тук предлагаме във ваша помощ 10 основни въпроса:

1. Кой е отговорен за защитата на важна информация? Водещите компании наемат служители, отговарящи за информационната сигурност (CISO), които се фокусират върху защитата на важни данни в организацията. Те гарантират, че на сигурността трябва да се обърне  внимание още в самото начало на новите бизнес инициативи, като предлагат бизнес експерти по сигурноста. Вземайки предвид изследванията и опита на широк кръг от компании, вероятността организациите работещи със CISO  да загубят данни е много по-малка, отколкото тези, които нямат CISO.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg