Intel Core: Процесори от второ поколение   Има ли бъдеще пред x86?

  Как да направите бизнеса си по-функциониращ?   „Глобални операции”

„Глобални операции”

Глобалните операции в рамките на електрониката и високотехнологичните фирми предлагат множество възможности за растеж, които могат да увеличат производителността на фирмите.

Терминът „глобални операции“ обхваща един просторен, но важнен набор от възможности, които поддържат бизнес стратегията и стойността на една компания. Сред тях са управление на таланта, информационните технологии, връзки с клиентите, веригата за доставки на организационните процеси, ръководството и културата. Решенията, свързани с начина, по който тези способности са разположени по целия свят имат преки последици върху силата и състоянието на една компания – каква е настоящата им стратегия и колко добре са подготвени те за бъдещето.

Определяне на конкурентната същност

Една от най-основните задачи на една фирма е да идентифицира и да осъществи „конкурентна същност.“ За да определи това, фирмата трябва да направи реалистични оценки за най-важните си качества и възможности за диференциране . Дружеството трябва обективно да определи това, което прави по-добре от конкуренцията и след това да отдели своите отличителни изпълнения.

Конкурентната същност на предприятието трябва да бъде една идея, визия, вдъхновяваща всички – служители, клиенти и сътрудници, които да могат да я разберат лесно. Конкурентната същност на предприятието трябва да действа като магнитен полюс, който направлява оперативните решения, да подкрепи избора на оценката и компромисите по начин, който остава верен на стратегическото ръководство на компанията. Натрупването на тези оперативни решения диктува формата на международен модел на работа, когато ръководството на конкурентната същност се увери, че инвестициите са ефективен приоритет.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg