Топ 10 съвета, осигуряващи сигурност при смартфоните   Ревю: Лаптоп Dell Vostro V130

  Египет, Офшоринга и Облакa   4 бюджетни съкращения, които всеки IT мениджър може да предприеме

4 бюджетни съкращения, които всеки IT мениджър може да предприеме

Много често, ръководителите нямат друг избор освен да намалят бюджетите си в отговор на промените в икономиката или бизнес обстоятелствата. Много IT отдели са все още зашеметени от повсеместните бюджетни съкращения по време на икономическия спад. Въпреки това, много от тези съкращения са постигнати чрез съкращаване на бюджетите, капитала за развитие и оптимизиране на щатните бройки, а не чрез стратегически усилия за намаляване на непреките разходи за IT.

IT намаляват разходите във всички области и това може да доведе  критични IT услуги с голям риск. Има редица по-лесни възможности, които често се пренебрегват за намаляване на непреките разходи. Ето ги и тях:

Има ли в компанията неизползвани лицензи за софтуер, за който поддръжката е платена, които биха могли да бъдат отстранени?

Преглеждането на списъка с инсталираните приложения, използвани от IT отдела и списъка на доставчиците на софтуер често може да разкрие незабавни възможности за икономии. След като вероятните кандидати са открити е необходимо да се намерят и прегледат договорите за използваните програмни продукти. Така ще установите кои от приложенията вече не са актуални и не е необходимо да се плаща за техните лицензи в бъдеще.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg