Топ 10 съвета, осигуряващи сигурност при смартфоните   Ревю: Лаптоп Dell Vostro V130

  Египет, Офшоринга и Облакa   4 бюджетни съкращения, които всеки IT мениджър може да предприеме

Египет, Офшоринга и Облакa

Всички погледи бяха насочени към Египет в продължение на последните няколко седмици. Събитията там, може би означават само едно – край на изключително популярните аутсорсинг услуги, предлагани там.

„Ако Индия изключи интернета, за голям брой компании по света ще бъде трудно да преконфигурират своята работа и офшоринг стратегия“, заяви Бари Картър, CIO в продължение на 10 години в AirTran, Capital One, UnitedHealth и Alliance Data, преди да заеме сегашния си пост като вицепрезидент на ИТ Услуги във Fujitsu America.

Tъй като Египет бе периферен фактор в аутсорсинг системата, заплахата за компаниите по света остана до голяма степен незабелязана. „Човек би си помислил за изключване на Интернета, което ще накара хората да си помислят:“ Tова е реална възможност сега, може би трябва да се помисли за цялостната оценка на риска. Но това до голяма степен не се е случило.“, каза Картър.

Свалянето на правителството в Египет се приветства като нещо много добро, въпреки че едва ли някой знае кое ще бъде следващото, което ще поеме страната. Но, което и да е правителството, сега всички правителствени лидери знаят, че интернета,  който е от жизнено значение за бизнеса и световната икономика, може да се прекъсне.

И все пак, единствените, подготвени да дръпнат щепсела на Египет и неговия потенциал, за да се отцеди печалбата, получена чрез офшоринг аутсорсинга са големите играчи. Няколко компании от Индия, които вече са се насочили към облака, вече се чудят дали Египет ще предостави своите услуги на външни изпълнители. Може ли да се каже, че Египет може да стимулира облака?

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg