Топ 10 съвета, осигуряващи сигурност при смартфоните   Ревю: Лаптоп Dell Vostro V130

  Египет, Офшоринга и Облакa   4 бюджетни съкращения, които всеки IT мениджър може да предприеме

Топ 10 съвета, осигуряващи сигурност при смартфоните

Когато става въпрос за проблеми със сигурността, смартфон потребителите малко измамно вярват, че телефона е по-безопасен отколкото компютъра. „Ако имате достъп до някаква информация на вашия смартфон, същата ще имат и хакерите“, предупреди Martin Hack, вицепрезидент на NCP.

Какво може да се открадне от телефона ви? – Мобилната ви банкова сметка, в която са записани вашите пароли и ПИН кодове; имейла на работното място и у дома; пароли и достъп до мрежите ви на работодателя; вашите социални сметки, които съдържат цялата информация – от това се нуждае крадеца на самоличност (и отчаяно иска); достъп до вашия компютър, когато синхронизирате телефона и много, много повече.

Например смартфоните все по-често се използват като втори фактор за удостоверяване в банки и други фирми. Киберпрестъпниците са наясно с това и все по често прихващат SMS-базирани  удостоверяващи съобщения, които се изпращат на телефона на потребителя. Обикновено по време на висока степен на риск или сделки с голяма стойност много онлайн бизмени изпращат еднократен пин (OTP) или временна парола, уведомяваща смартфон потребителя чрез текстово съобщение. След като потребителят получава OTP, той го въвежда в уеб страницата за удостоверяване на сделката или просто отговоря на съобщението със SMS. Бизнесът направи това, за да добави допълнително ниво на сигурност при промени в потребителските акаунти и онлайн транзакциите, в случай че потребителските имена и пароли или онлайн сесии са изложени на риск.

„Въпреки това този процес е опасен и временния код се изпраща в чист текст и всеки с достъп до телефона може да го прочете“, каза Roman Yudkin, главен технически директор в Confident Technologies. Дори не трябва да си загубиш телефона, за да се случи това. Киберпрестъпниците са умели в пренасочването на телефонни номера и прихващане на криптирани съобщения от обществени WiFi или лични Bluetooth връзки.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg