5 погрешни схващания за сигурността при Cloud Computing   Компютърните книги през 2010 – Пазарни тенденции

  Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното   Развитие на ИТ бизнеса

Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното

Не забравяйте 1999 г., когато правителството на САЩ прогнозира трилион долара излишък. Ние всички сме правили подобни, погрешни прогнози, поради редица неочаквани фактори. Например, цикличните промени (фондовия пазар), линейни промени (увеличаване на населението). Също така не знаем как да правим разлика между утвърдена тенденция (бум на бебета) и лека тенденция (няма достатъчно лекари за бума от бебета). Въпреки това разграничаването кое е сигурно (факт  за в бъдеще) и кое не е (бъдеще може би) може да направят точни прогнози.

Всеки може да избегне съдбата на Polaroid, Kodak, Motorola, GM и Blockbuster и да последва възхода на Apple, Canon, Toyota, Netflix и толкова много други, които следят това, което другите не могат: утвърдени тенденции, които оформят нашето бъдеще.

Предвиждане: Изградете стратегиите си на база това, което знаете за бъдещето – промяната отвън навътре е нарушение. Промяна отвътре навън е целенасочена и конструктивна. Това е вид промяна, която ви позволява да насочите своето бъдеще и да се възползвате от съдбата си. Единственият възможен начин да се работи в рамките на този вид промени на околната среда е като тези промени се превърнат в предвидени.

Въз основа на сигурността на утвърдените тенденции, задайте въпроса: „Какви са проблемите, които съм на път да имаме? Пред какви проблеми ще бъде изправена моята фирма през следващите няколко седмици, месеци, години? Пред какви проблеми ще бъдат изправени нашите клиенти? Пред какви проблеми ще са изправени съпругата, децата ми и приятелите ми? … след това потърсете творческия начин за решаване на тези проблеми, преди те да се случат.

Друг добър въпрос е: „Какво е моето идеално бъдеще след 10, 15 или дори 20 години? Какви са стъпките, които мога да предприема за бъдещето си сега? „

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg