5 погрешни схващания за сигурността при Cloud Computing   Компютърните книги през 2010 – Пазарни тенденции

  Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното   Развитие на ИТ бизнеса

5 погрешни схващания за сигурността при Cloud Computing

Виртуализацията и изчислителните облаци обещават да оптимизират IT инфраструктурата и да намалят  разходите. Въпреки това, всяка нова технология въвежда нови рискове.
Никой не е бил притеснен за Wardriving и паролата sniffing . Сега, защитата срещу тези заплахи е стандарт.

Рисковете за сигурността на движението на данните в „облака“ все още не са напълно изяснени. Едно нещо, което е ясно обаче, е че предимствата по отношение на разходите  в „облака“ са въпрос на време.

Фирмите, които не са приели облака, бързо ще бъдат в неизгодна позиция спрямо техните облак съперници. ИТ инструментите за сигурност ще бъдат много различни през следващите пет години, в сравнение с днес.

Облак сигурността може и да има нейния WEP момент, но в последствие ще се развива. Как ще се промени обаче, е много трудно да се каже, когато става дума за облак сигурността, която не е висока.

Погледнете облак сигурността чрез корпоративния  LAN. МНого хора смятат, че всички данни, извън корпоративната защитна стена са вече загубени. Други пък смятат, за наивно, че облак доставчиците ще се грижат за тези проблеми. Някои заблуди са по-проблематични, отколкото други.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg