5 погрешни схващания за сигурността при Cloud Computing   Компютърните книги през 2010 – Пазарни тенденции

  Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното   Развитие на ИТ бизнеса

5 погрешни схващания за сигурността при Cloud Computing

3. Сигурната виртуална машина в обществения облак се равнява на защитена физическа машина вътре в предприятието.

Голяма е заблудата че виртуалните машини са също толкова сигурни, колкото физическите. „Има множеството атаки срещу виртуалните машини, които може да се стартират от друга виртуална машина, движещи се по един и същ хардуерен облак. Така че, осигуряването на сигурност на данните, като с HTTPS или VPN, ще продължи да бъде несигурно „, заяви Pravin Kothari, основател и главен изпълнителен директор на CipherCloud.

„Важно е да сте сигурни, че данните ви са криптирани – дори преди да напуснат предприятието“, каза Kothari. Ако вашият доставчик на облак услуги  не криптира данните, то той вероятно не е толкова сериозен за сигурността.

4. Облак приложенията не са толкова сигурни, колкото традиционния софтуер.

Традиционния софтуер минава през по-дълъг процес на проверка, по-голямо участие в проучване на процеса в сравнение с облак-базираните приложения. Пропуските обаче, показват нещо различно.

Облак-базираните приложения постоянно се осъвременяват. „Като облак продавач, ние пускаме софтуер всяка седмица. Всяко тримесечие, правим обновяване на база клиентски код и работим ежедневно по определени уеб приложения.“, заяви Къри

Гарантирам ви, че стандартните приложения не са освежени и актуализирани всяка седмица или всеки ден. SaaS  доставчиците се съсредоточват върху дадено приложение или набор от приложения и се стремят да го подобрят по най-добрия начин.

5. Облакът е само върхът на айсберга.

Това всъщност не е погрешно схващане. Cloud Computing-a прави много по-лесно да се въвеждат устройства като смартфони и таблети в контакт с корпоративни приложения. Хакерите са все по-насочени към смартфоните, като можете да заложите, че ще има уязвими места, открити в 99 процента приложения.

Погрешното схващане е, че мобилните устройства са много по-рискови от персоналните компютри. Това не е непременно вярно. Мобилните устройства, които използват обработка и съхранение в „облака“ вече са по-сигурни.

Критичната част от сигурността при мобилните устройства е в самоличността на потребителите и препоръките. Един изгубен телефон може да представлява нищо повече от малко неудобство. Сравнете това с един изгубен лаптоп. Забравени лаптопи са отговорни за много сериозни инциденти за загуба на данни.

Сигурността при мобилните устройства ще се развива, за да предложи по-добри защити за устройствата.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg