Компютърните книги през 2010 – Категории   Технологични комикси

  Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното (част 2)   IT срещу Бизнесa: Кой е виновен за неуспеха на проектите?

IT срещу Бизнесa: Кой е виновен за неуспеха на проектите?

Това са стереотипи: бизнес ръководителите мислят, че IT е социалнa група с нулево бизнес разбиране. IT специалистите междувременно са изумени, когато бизнес ръководителите могат успешно работят с компютри и да отворят браузъра си. Така че много проекти зависят от IT-бизнес сближаването и толкова много не успяват, защото това сближаване е нулево.

IT не се колебае да  отбележи, че типичната изпълнителната дейност се изпълнява от технически неграмотни и безотговорни, когато става въпрос за сигурността на данните, които, както каза един човек се записват: „Ако аз бях хакер, бих се целил в ръководителите не във възрастните хора. Има още пари да се правят и те са толкова лесни, ако не и по-лесни чрез измама. “

С нагласи като тези не е чудно, че бизнеса има голямо желание да прехвърли IT операциите в Индия. Той е зает да опитва да направи технологията да изглежда като такава магия, така че представители на бизнеса да ги избягват на всяка цена и да не говорят с тях за нищо .

Добре. Добре. Те не се обичат един друг, но кой е виновен?

Това не е най-задоволителният отговор в света, но най-вероятно мога да го позная: има много виновни.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg