Компютърните книги през 2010 – Категории   Технологични комикси

  Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното (част 2)   IT срещу Бизнесa: Кой е виновен за неуспеха на проектите?

Специален доклад – Да видиш невидимото и да направиш невъзможното (част 2)

Вземете най-големият проблем и го пропуснете: Кой е най-големият ви проблем, пред който сте изправени в момента? Каквото и да е, ще трябва да го пропуснете. Защо? Защото само този проблем идентифицирате. Той не е ваш проблем. Всъщност за да разнищят най-трудните си проблеми организациите често признават, че „проблема“, пред който са изправени не е реален проблем.

Истинският проблем е скрит зад отвличане на вниманието от това, което мислите, че е проблемът.

Това се случи с Eli Lilly. За решаването на големи молекулни пъзели е необходимо създаването на нови лекарства и вдъхване на живот на падащите цени на акциите. За целта, те имат нужда от наемането на поне още хиляда нови служители докторанти, а те честно казано нямат пари.

Проблемът на Lilly е, казано направо, че няма пари. Или?

Като прескочите проблема, те осъзнават, че истинското предизвикателство е решаването на молекулните проблеми. Така те създават един онлайн форум, наречен научно InnoCentive.com, където са публикувани трудни химически и молекулярни проблеми и предложение за плащане на всеки, който може да ги реши. Това прави сайта достъпен за всеки учен с интернет връзка и публикуване на проблеми на дузина езици, компанията създава глобални, виртуални R & D таланти. В резултат на това те създават нови лекарства и Lilly оцелеля и процъфтява.

Подобно на Eli Lilly, ако погледнете проблема от различни ъгли, може и да откриете, че даден проблем не е истинския ви проблем и че вместо да се опитвате да го решите може да направите нещо далеч по-добре като го прескочите изцяло.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg