Intel представи новите процесори VPRO   Компютърните книги през 2010 – Издателите   Важна промяна   10 сигурни начина да се избегнат лошите идеи

Важна промяна

В момент, когато разходите за правене на бизнес са повече от колкото друг път, едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени повечето ако не всички  изпълнителни директори е възможността да останат фокусирани и верни на визията, която си е поставила организацията. В настоящото положение, най-важната задача е да оцелеят финансово достатъчно дълго, за да могат да продължат изграждането на тази визия.

Макар че изкушението да се промени курса е доста силно по време на катаклизми –да се промени стратегическата посока, продуктовата линия, сегмента, целевите клиенти или нещо друго – това често може да бъде причина за погром. Управлението на стандартите е по-критично от всякога. Способността да изключите емоциите си, за да вземате обективно Вашите решения, базирайки се на факти, а не случайно, може да бъде разликата между компанията, която загива и тази, която оцелява. Подходящия стандарт дава възможност да се вземат решения за откриване и за адаптиране към променящите се пазарни условия, които им позволяват да бъдат проактивни.

Истината е, че предприятията трябва  да действат в състояние на постоянни промени. Нуждите на съществуващите клиенти, възможността за нови клиенти, преместването и глобализиращите се пазари, новите технологии, новите доставчици и веригите за доставка, непрекъснато променящите се конкуренти – една организация, която няма съмнение относно своята компетентност трябва да помисли върху всичко това.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg