Intel представи новите процесори VPRO   Компютърните книги през 2010 – Издателите   Важна промяна   10 сигурни начина да се избегнат лошите идеи

Intel представи новите процесори VPRO

Intel пусна второто поколение на своята линия Core процесори VPRO миналия понеделник, като добави нови функции за криптиране и лична защита, както и по-добрa производителност. Новите процесори се предвижда да бъдат основно за корпоративни клиенти.

Сред допълненията на Intel е Anti-Theft Technology, версия 3.0 (AT 3.0), която позволява на един изгубен компютър да получи т. нар. „отровно хапче“, и това да забрани на устройството с шифровано съобщение SMS да използва 3G клетъчна технология. Защитните елементи са на разположение на всички Intel Core и Core VPRO процесори, твърдят от компанията.

„Отровните хапчета” могат да се изпращат в рамките на няколко секунди, след като е изгубен или откраднат компютъра, като връзката е през Интернет. По-ранните версии на AT могат само да забранят устройството, докато AT 3  позволява на администратора да активира компютър, който вече е бил забранен – всичко това е разбира се, ако компютърът е намерен от своя истински притежател.

Новата функция позволява също чрез GPS-а при някои лаптопи, да се съобщава ако те изчезнат. Освен това, ако компютърът е в режим на готовност, когато се приема, той може да изисква парола за криптиране в допълнение на обичайните за регистрация механизми.
Междувременно, Intel заяви, че новата Identity Protection Technology (IPT) ще предостави анти-фишинг технология с цел да блокира достъпа до охраняеми обекти чрез генериране на нова шест цифрова парола на всеки 30 секунди. Тази функция също защитава компютъра от кибер атаки срещу сайтове, съдържащи корпоративна информация и др. По този начин Intel предоставя пълна защита за потребителите.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg