ASUS представи Eee Pad Transformer – таблет с клавиатура   Технологични комикси


  Как да създадете творчество и иновации на работното място   Специален доклад – Намиране на сигурност в средата на промяната

Как да създадете творчество и иновации на работното място

Америка води света по технологични иновации в продължение на почти два века. Докато Европа дава тласък на индустриалната революция, Америка е взела висока предавка: параходите, топлинната енергия, телефона, поточната линия, електрическата крушка, пишещите машини, шевните машини и още колко много неща излизат от САЩ. Тази тенденция се запазва и през 20-ти век, когато високите технологии излизат на преден план, а Силиконовата долина дава на света множество полупроводникови и компютърни пробиви.

В последно време, обаче, господстващото положение на континента е под заплаха. За запазване на парите си, много американски фирми са се преместили зад граница. Голяма част от софтуера им се създава в Индия или някъде другаде. Почти всички компютри и компоненти са направени на друго място. И ето тук е пълната изненада: индийски, китайски, испански и дори израелски фирми бързо се превръщат в любимците на информационните технологии.

Така че въпросът е следният: Може ли да се подхранват иновациите, така че Америка да запази доминиращата си сила в ИТ сектора?

William Bumbernick, главен директор на иновациите в Alteva счита, че част от проблема може да се намира в растежа, постигнат от американските ИТ фирми през последния половин век. Дали разширяването на технологичните компании или устройството на иновациите може да бъде помрачено от нуждите на бизнеса. „Важно е да се уверите, че сте заобиколен от новаторски дух, който създава успешна компания, която да започне по начин, който осигурява трайно конкурентни иновации във вашата фирма“, каза той.
В края на краищата, успешните технологични иновации на едно дружество са на първо място. Бизнесът все още може да бъде в състояние да се концентрира върху парите, но жизненоважната искра на гения и таланта в рамките на компанията ще започне да изостава и ще се измести от челните места.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg