Как да осигурим Wi-Fi защитата на смарт телефони и таблети   50 Android приложения за пътуващите бизнес хора   Осем истини за качеството   Сливанията и придобиванията в IT сектора включват на висока предавка

Сливанията и придобиванията в IT сектора включват на висока предавка

Когато силните гледат как слабите умират, това е един от най-сигурните признаци на възстановяване на икономиката, а в този момент технологичният сектор показва тези признаци. Този сектор започва да се развива и признака за това е усилването на сливанията.

„Не съм виждал такова ниво на активност на технологичните сегменти, толкова колкото в последно време“, каза Стивън Брейди, национален отговорен съдружник в Grant Thornton LLP, компания за данъчни консултантски услуги.

Причините за покупките и сливанията на информационните технологични компании се свеждат до три: за премахване на конкуренцията, за консолидиране на клиентските бази и за добавяне на технологии или IT таланти. Тези три нужди винаги съществуват. Сега обаче е времето, което засилва процесите на сливания и придобивания в IT сектора.

„Тази тенденция се дължи на икономическото възстановяване, на това, че големите компании са натрупали парични запаси по време на рецесията, печалби на фондовия пазар, подобряване на достъпа до кредити, недостиг на ИТ таланти, включително софтуерни инженери, както и желанието на някои хардуерни фирми да просъществуват”, обясни Робърт Скот, управляващ съдружник на компанията за интелектуална собственост и технологии, „Скот и Скот”.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg