Как да осигурим Wi-Fi защитата на смарт телефони и таблети   50 Android приложения за пътуващите бизнес хора   Осем истини за качеството   Сливанията и придобиванията в IT сектора включват на висока предавка

Осем истини за качеството

Прилагането на качеството (например управление на качеството, осигуряване на качеството, контрол на качеството, подобряване на качеството) се прилага за широк спектър от теми и задачи, и този широк обхват създава някои опасни митове за прилагане на принципите на качеството и практиките свързани с него.

Ето някои заблуди, които трябва да бъдат приключени, за да се избегнат разходите за лошото качество:

1. Качеството е безплатно – Сигурно сте чували, че при покупка на нови прозорци, те изплащат себестойността си, понякога дори двукратно чрез енергоспестяване. Е, прозорците не са безплатни. Въпреки това те могат да бъдат полезни и печеливши през целия живот на инвестицията, но това е инвестиция, която трябва да се направи, за да се извлекат ползи.

Филип Кросби беше прав, когато каза , че качеството е безплатно, но само в известен смисъл. Разходите за качество са от значение – особено за лошото качество. Качествените действия, прилагани ефективно, добавят стойност към веригата на добавената стойност, но не веднага, когато ние поискаме.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg