Как да осигурим Wi-Fi защитата на смарт телефони и таблети   50 Android приложения за пътуващите бизнес хора   Осем истини за качеството   Сливанията и придобиванията в IT сектора включват на висока предавка

Как да осигурим Wi-Fi защитата на смарт телефони и таблети

Ако Вашето мобилно устройство има Wi-Fi възможности, то Вие ще имате достъп до Интернет, навсякъде, където има Wi-Fi точки за достъп. Ако използвате Wi-Fi мрежи, за които не знаете дали са добре защитени, то Вие трябва да помислите за сигурността. Лошата новина в случая е че мобилните устройства не включват функции за пряка защита от Wi-Fi заплахи.

Първото нещо, което трябва да знаем, когато използваме Wi-Fi мрежа е, че повечето обществени Wi-Fi горещи точки НЕ са криптирани. Това означава, че всеки в обхвата им (няколко стотици метри във всички посоки) може да подслушва какво изпращате и получавате. Същото се отнася и при използване на лаптоп в тази чувствителна област или компютрите ви у дома на собствения ви безжичен рутер, ако връзката не е криптирана с WEP, WPA или WPA2 сигурност.

Подслушването на Wi-Fi връзката не е толкова сложна наука. Нужно е само любопитна личност с няколко безплатни софтуерни продукти и свободно време. Някои програми показват само сурови пакети за данни, но някои други могат да направят много по-бързо и лесно достигането до реалната награда – вашата лична информация. Например, програми като Firesheep и SniffPass просто слушат и показват потребителски имена и пароли за необезпечени сайтове или услуги, като социални мрежи и уеб-базирани продукти или POP3 / IMAP имейл акаунти. Други програми като EffeTechHTTPSniffer може дори да улавят и сглобят уеб страниците, които разглеждате и трансфера на съответните файлове.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg